Francia Rulett

A francia rulett egy 36 számot plusz egy 0-t tartalmazó rulett.

A francia és más rulettek között a különbség az asztal elrendezése, a számok helye és a nyereményszorzók. 
Az odds (nyerési esély) a francia rulett játékban kedvezőbb, mint az európai vagy az amerikai rulett esetében, mivel a játékosok csak tétjeik 50%-át veszítik el, ha a kerék nullánál áll meg. Ez az úgynevezett "La Partage" szabály.

Szabályok 

A rulett téteknek különféle típusai vannak. Az egyes tétek különböző számhalmazokat fednek le, és az elosztásuk is különböző.

Francia vs. amerikai rulett

Francia rulett asztal (balra) és amerikai rulett asztal (jobbra)

MegnevezésTétLeírás
Belső tétek
1 Egy számra (Straight up) Tippelhetsz bármelyik számra, akár a nullára. Ebben az esetben a zsetont közvetlenül a kiválasztott számra kell helyezned.
2 Megosztva (Split) Tippelhetsz bármelyik két szomszédos számra, ekkor a zsetont a két számot elválasztó vonalra kell tedd. Lehetőséged van zsetont elhelyezni a nullát és az 1, 2, 3 számokat elválasztó vonalra is.
3 Sorra (Street) Ebben az esetben három egymás melletti számra tippelhetsz. Helyezd a zsetont a rulett asztal bal külső határvonalára, a megfelelő három számot tartalmazó sor mellé
4 Sarokra (Corner) Ebben az esetben négy számra tippelhetsz. Helyezd a zsetont oda, ahol a négy számot összekötő vonalak keresztezik egymást. Fogadhatsz a 0,1,2,3 négyesre is.
5 Két sorra (Line) Ez a lehetőség két sort foglal magába (azaz hat különböző számot, hármat-hármat mindegyik sorban). Helyezd a zsetont a rulett asztal szélére, a lehető legközelebb ahhoz a helyhez ahol a kiválasztott két sort elválasztó vonal metszi azt.
Külső tétek
6 Oszlopra (Column) A rulettasztal rövidebb szélén három db "2 to 1" feliratú négyzet van. Ha ezen téglalapok valamelyikére helyezed a zsetont, akkor a felette levő 12 számra tippelsz (kivéve a nullát).
7 Tucatra (Dozen) A "1st 12", "2nd 12", vagy "3rd 12" mezőkre fogadva 12 számot fedsz le
8 Pirosra/Feketére, Párosra/Páratlanra,és     Alacsonyra/Magasra
("Red/Black,Even/Odd, Manque/Passe")
Ebben az esetben a rulett asztal hosszabbik oldalán a bal oldalon található téglalapok egyikére helyezheted a zsetonod, ezzel a rulettasztal számainak a felére tippelsz (kivéve a nullát). Minden téglalaphoz 18 szám tartozik

Nyereménytábla 

A zseton lefedTétKifizetés
1 számot Számra (Straight up) 35 az 1-hez
2 számot Megosztott tét (Split) 17 az 1-hez
3 számot Sor tét (Street) 11 az 1-hez
4 számot Saroktét (Corner) 8 az 1-hez
6 számot Két sor tét (Line)t 5 az 1-hez
12 számot Tucat vagy Oszlop tét (Dozen/Column) 2 az 1-hez
18 számot Piros/Fekete, Páros/Páratlan vagy Alacsony/Magas tét 1 az 1-hez

Kombinált tétek 

Rulett kerekA francia rulettben lehetőségünk van kombinált téteket bejelenteni. Különféle típus közül választhatunk. A Voisins du zero, Orphelins en plein, Orphelins a cheval és Tiers du cylindre négy részre osztják a kereket.

 

A Finales en plein azonos számjegyre végződő számok, a Finales a cheval (split finals, megosztott végződések) azonos számjeggyel végződő számpárok. 

Szomszédos tétek 

A szomszédos tétek a rulettkeréken egymás mellett lévő számokat fednek le. Például, ha  25-re szeretnénk tenni, plusz a közvetlenül a 25 mellett jobbra illetve balra elhelyezett számra, akkor egy 1 számos szomszédra kell tippelnünk, amelyben a 25-re illetve a 2-re és a 17-re tippelünk.


A következő kaszinóknál elérhető a Francia Rulett

Értékelés Online Kaszinó Bónusz Magyar felület Elérés Bemutató
4.1 Betfair kaszinó 100% első befizetés bónusz
18+ Részvételi feltételek érvényesek. BeGambleAware.org
van Weboldal Bemutató