Rulett

Rulett AlapA rulett az egyik legnépszerűbb kaszinó játékok közé tartozik és a legtöbb kaszinóban megtalálod, online kaszinóknál meg mindenhol ott van. Több változata is ismert, ezek közül a legnépszerűbbek a francia, az amerikai (duplanullás) és az európai rulett

Az első, jelenleg is használatban levő változata 1796-ban jelent meg Párizsban, ezt Jaques Lablee le is írja La Roulette, ou le Jour cimű regényében. A duplanullás rulett a 19. században terjedt el amerikában, majd az aranyláz idején óriási lett a népszerűsége.

A rulettkerék

Ez egy nagyméretű fatányér, amelyben fogantyúval ellátott korong forog szabadon; a korong szélén kis rekeszek sorakoznak, mellettük az 1-36 számok, valamint a 0 (az amerikai rulettben a 00 is) van feltüntetve. 

A rulettkeréken 1-től 36-ig találhatók a piros és fekete számok, valamint egy vagy két zöld számot is találsz a keréken, a 0-t és a 00-t. A 00-t (duplanulla) az amerikai változatban használják. A számok a következő sorrendben követik egymást:

Az asztal

Az asztalon vagy táblán megtalálható mind a 36  szám, a megfelelő szinekben és az egy vagy két 0. A számok 12 oszlopba vannak rendezve. A számmezők közül az 1-től 36-ig számozott mezők három oszlopban sorakoznak: az első sorban 1, 2, 3, a második sorban 4, 5, 6 stb. Ezek a számok színt is viselnek, minden szám vagy piros, vagy fekete. Az első sor fölött van a háromszoros szélességű 0 mező. (Az amerikai rulettben ezen a területen két mező osztozik, 0 és 00 jellel.) A tábla másik végén, a 34-36 mezők alatt három mező van P, M és D jellel (premier, moyen, dernier). 

A számokon kivül megtaláljuk az egyszerű tétek rubrikáját (piros/fekete, páros/páratlan, 1-18/19-36). Az egyszerű tétek kétesélyesek, igy duplán fizetnek, ha eltaláltuk. A 0 miatt a nyerési esély kisebb, mint 50%, pontosabban 48,64%.

Az egyszerű tétek felett találhatóak a tucatok rubrikái, igy 12 számonként lehet fogadni (1-12, 13-24, 25-36). A nyereményarány itt 3:1-hez.

A rulett szabályai

A játékosok célja a rendelkezésünkre álló pénzösszeggel minél tovább játékban maradni. A bank célja a játékosok pénzének elnyerése.

A játékosok lépés gyanánt zsetonokat helyeznek a tábla tetszőleges mezőire, tetszőleges számban.

Ha mindenki tett, a krupié megpörgeti a rulettkereket, majd beledobja a rulettgolyót, ami egy idő után kiköt valamelyik rekeszben: ennek száma a nyerőszám.

A krupié az összes tétről megállapítja, nyert-e. Ha egy tét olyan mezőn van, ami megfelel a nyerőszámnak, a tét tulajdonosának visszaadja a tétet és a nyereményt is, amit a bankból fizet ki. A vesztes téteket a krupié besöpri a bankba.

Ha egy játékosnak elfogytak a zsetonjai, vesztett. Ha a banknak fogyott el a zsetonja, akkor a játékosok bankot robbantottak és a játék a bank vereségével ér véget.

Tétek

Ha mindenki megtette tétjeit, megpörgetik a rulettkereket és beleejtenek egy
golyót. Amikor a golyó megáll a 37 (az amerikai rulettban 38) rekesz valamelyikében, az odaírt szám nyer. Az ennek megfelelő tétekre kifizetik a nyereményeket, a vesztes tétek a bankba kerülnek.

Ingyen Rulett

Próbáld ki a játékot ingyen, regisztráció, illetve befizetés nélkül. Amennyiben tetszik a játék, akkor kipróbálhatod valós tétért is a cikk végén található kaszinóteremnél/kaszinótermek egyikénél.