Amerikai Rulett

Az amerikai rulett (American roulette) egy duplanullás rulett, 36 számot, egy 0-t és egy további 00-t tartalmaz.

Amerikai Rulett

Szabályok

A rulett különféle tétjei két kategóriába sorolhatók: belső (inside) és külső (outside) tétek. Az egyes tétek különböző számhalmazokat fednek le, és az elosztásuk is különböző.

MegnevezésTétLeírás
Belső tétek
1 Egy számra (Straight up) Tippelhet bármelyik számra, akár a nullára (0) vagy a duplanullára (00) is. Ebben az esetben a zsetont közvetlenül a kiválasztott számra kell helyeznie
2 Megosztva (Split) Tippelhet bármelyik két szomszédos számra, ekkor a zsetont a két számot elválasztó vonalra kell tennie. Lehetősége van zsetont elhelyezni a nulla (0) és a duplanulla (00), 0 és 1, 2 és 0, 00 és 2 vagy 00 és 3 számokat elválasztó vonalra is
3 Sorra (Street) Ebben az esetben három egymás melletti számra tippelhet. Helyezze a zsetont a rulett asztal bal külső határvonalára, a megfelelő három számot tartalmazó sor mellé. Tétek 0, 1, 2; 0, 00, 2 vagy 00, 2, 3 számhármasokra is tehetők.
4 Sarokra (Corner) Ebben az esetben négy számra tippelhet. Helyezze a zsetonját oda, ahol a négy számot összekötő vonalak keresztezik egymást. Fogadhat a 0,1,2,3 négyesre is. Ehhez tegye a pénzt a rulettasztal jobb felső határvonalára a 0 és a 3 közé
5 Ötös tét (Five) Az ötös tét a következő számokat fedi: 0, 00, 1, 2 és 3. A zsetont ekkor a rulettasztal külső határvonalára kell tenni, 0 és 1 közé.
6 Két sorra (Line) Ez a lehetőség két sort foglal magába (azaz hat különböző számot, hármat-hármat mindegyik sorban). Helyezze a zsetonját a rulett asztal szélére, a lehető legközelebb ahhoz a helyhez ahol a kiválasztott két sort elválasztó vonal metszi azt.
Külső tétek 
7 Oszlopra (Column) A rulettasztal rövidebb szélén három db "2 to 1" feliratú négyzet van. Ha ezen téglalapok valamelyikére helyezi a zsetonját, akkor a felette levő 12 számra tippel (kivéve a nullát)
8 Tucatra (Dozen) A "1st 12", "2nd 12", vagy "3rd 12" mezőkre téve 12 számot fed le
9 Pirosra/Feketére, Párosra/Páratlanra és Alacsonyra/Magasra
("Red/Black, Even/Odd, Low/High")
Ebben az esetben a rulett asztal hosszabbik oldalán a bal oldalon található téglalapok egyikére helyezheti zsetonját, ezzel a rulettasztal számainak a felére tippel (kivéve a nullát és a duplanullát). Minden téglalaphoz 18 szám tartozik.

Nyereménytábla

A zseton lefed TétKifizetés
1 számot Számra (Straight up) 35 az 1-hez
2 számot  Megosztott tét (Split) 17 az 1-hez
3 számot  Sor tét (Street) 11 az 1-hez
4 számot Saroktét (Corner) 8 az 1-hez
5 számot Ötös tét (Five) 6 az 1-hez
6 számot Két sor tét (Line)t  5 az 1-hez 
12 számot Tucat vagy Oszlop tét (Dozen/Column) 2 az 1-hez 
18 számot Piros/Fekete, Páros/Páratlan vagy Alacsony/Magas tét 1 az 1-hez

A következő kaszinóknál elérhető a Amerikai Rulett

Értékelés Online Kaszinó Bónusz Magyar felület Elérés Bemutató
4.3 Unibet kaszinó 60 000 Ft bónusz + 60 ingyen pörgetés
18+ Részvételi feltételek érvényesek. BeGambleAware.org
van Weboldal Bemutató
4.1 Betfair kaszinó 100% első befizetés bónusz
18+ Részvételi feltételek érvényesek. BeGambleAware.org
van Weboldal Bemutató