Pontoon

A pontoon kártyajáték a blackjack brit változata, tehát a játék célja ugyanaz: 21-hez közelebb kell kerülnie a játékosnak, mint az osztónak, úgy hogy ne haladja túl a 21-et.

Vannak viszont különbségek: nem láthatjuk az osztó egyik lapját sem és van két egyedi lapkombináció. Ezek közül a legerősebb a pontoon, mely a blackjacknek felel meg. Ez akkor jön létre, ha az első két lapunk értéke 21, a három lapos 21 már nem blackjack/pontoon. A másik kombináció az ötlapos trükk, melynél csak a pontoon erősebb. Ilyenünk akkor van, ha öt lapot osztottak ki, de még nem léptük túl a 21-et. Az ötlapos trükk erősebb minden négylapos kombinációnál, ahogy ezt a képen látható példa mutatja is.

Pontoon

Játékmenet

A játékos és az osztó (dealer) is két kártyát kap alapból. Ezek mellé még annyit húzhat a játékos, amennyi szükséges, hogy a 21-es értéket elérje. Aki túllépi ezt az értéket, az automatikusan vesztett, ellenkező esetben a legnagyobb értékű kéz nyer (vagy az ötlapos trükk). Egyenlő érték esetén a játékos visszakapja a tétet, ezt pushnak nevezik.

A kezdőtét megrakása után kerülnek kiosztásra a lapok. A blackjackkel ellentétben az osztó egyik lapja sem látható. A 2-estől 10-esig terjedő lapok annyit érnek, amekkora érték a lapokon szerepel, míg a figurás (bubi, dáma és király) lapok 10 pontot érnek. Az ász értéke 1 vagy 11 lehet: amennyiben az ász 11 pontjával a lapok összértéke túllépné a 21-et, az Ász 1 pontot ér.

A fennebb leírt kifizetési arányok eltérőek lehetnek a kaszinóknál. Az első két kártya kiosztása után minden játékos dönthet a folytatásról. A következő választási lehetőségek vannak:

Követelmények

Van néhány követelmény, amelyet néhány online kaszinó tart, néhány pedig nem. Ilyen például az, hogy a játékos nem állhat meg 15 alatt és ilyenkor kötelező új lapot húznia. Az osztóval szemben is vannak követelmények: 16-ra köteles lapot húzni, nem állhat meg. Továbbá az ászt tartalmazó 17-re is húznia kell, de az olyan 17-re melyben nincs ász, már nem húzhat, vagyis kötelező megállnia.


A következő kaszinóknál elérhető a Pontoon

Értékelés Online Kaszinó Bónusz Magyar felület Elérés Bemutató
4.3 Unibet kaszinó 60 000 Ft bónusz + 60 ingyen pörgetés
18+ Részvételi feltételek érvényesek. BeGambleAware.org
van Weboldal Bemutató
4.1 Betfair kaszinó 100% első befizetés bónusz
18+ Részvételi feltételek érvényesek. BeGambleAware.org
van Weboldal Bemutató